Free Joomla Templates by Web Hosting
Belépés
Hirdetések


Hírcsatorna

Receptek

Zöldségleves garnélával

IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
HOZZÁVALÓK:

3 sárgarépa
2 burgonya
20 dkg karfiol
20 dkg zöldbab
20 dkg garnélarák
4 retek
10 dkg zöldborsó
5 dkg spenót
5 dkg vaj
2 dl tej
2 dl tejszín
1 tojássárgája
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kapor (apróra vágott)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A répákat és a burgonyákat kis kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldbabot felaprítjuk. A retket felkarikázzuk. Minden előkészített zöldséget és a zöldborsót 5 dl vízzel lábasba teszünk, sóval és borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd kislángon 20 percig főzzük. A spenótot apróra vágjuk, serpenyőben 5 percig pároljuk, majd 3 evőkanál főzőlét adunk hozzá. A vajban világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel felöntjük, majd a maradék főzőlét is hozzáadjuk. Felforraljuk, a zöldségekhez öntjük, és összeforraljuk. Levesestálba tesszük a tojássárgáját, a tejszínt, a rákokat, a kaprot, majd gyorsan keverve ráöntjük a kész zöldséglevest. Tálkákban, kaporral megszórva, forrón tálaljuk.
Vajas pirítóssal és retekkarikákkal kínáljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 

Zöldséges tonhal

IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
HOZZÁVALÓK:

1 szelet (kb. 80 dkg) tonhal
20-20 dkg friss sóska és spenót
1 fej saláta
40 dkg sárgarépa
3 fej vöröshagyma
50 dkg paradicsom
8 vékony szelet sonka
2 dl száraz fehérbor
1 dl víz
kakukkfű
babérlevél
rozmaring
olaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Lecsipkedjük a spenót és a sóska szárát, szétszedjük a salátát, alaposan megmossuk, leszárítjuk, és darabokra vágjuk. A hagymákat és a sárgarépákat megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot meghámozzuk, kiszedjük a magjait, a húsát pedig apróra vágjuk. Egy kiolajozott tűzálló tálba tesszük a zöldségeket, és ízlés szerint fűszerezzük. Beletesszük a halat, befedjük a sonkaszeletekkel, és meglocsoljuk a borral elkevert vízzel. Fóliával befedjük, és sütőben, nagyon mérsékelt tűzön két óráig pároljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 

Zöldséges ráksaláta

IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
HOZZÁVALÓK:

6 citrom (leve)
20 dkg (konzerv) aprórák
17,5 dkg bulgur (búzatöret)
3 zöldhagyma
1 kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
3 paradicsom
6 evőkanál apróra vágott petrezselyem
8 mentalevél
8 evőkanál olaj
2 főtt tojás


ELKÉSZÍTÉS

A bulgurt 1 órára 1 evőkanál citromlével elkevert 3 dl langyos vízbe áztatjuk, majd szitán minden levet kinyomunk belőle. Mély tálba tesszük, hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott hagymát és mentát, a felkockázott paradicsomot és a rákokat. Az olajat simára keverjük a citromlével és a zúzott fokhagymával. Ezzel a fűszeres bulgurt meglocsoljuk, óvatosan megkeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A tojásokat negyedekre vágjuk, az uborkát felkarikázzuk. Az uborkakarikákkal a tál szélét kirakjuk, a tojásdarabokkal és mentával díszítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 

Zöld spárga scampival

IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

2 fej vöröshagyma
1 ág angol zeller
1 póréhagyma
7 dkg vaj
2,5 dl száraz fehérbor
1 kg zöld spárga
26 tisztított scampi
2 evőkanál friss koriander (apróra vágott)
1 evőkanál hallé (leveskockából)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Felaprítjuk a hagymákat, felkarikázzuk a zellert és a póréhagymát. Serpenyőben 2 dkg vajat forrósítunk, és kislángon 5 percig pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük a halalaplével, a borral, és 5 dl meleg vízzel. Felforraljuk, 30 percig gyöngyöztetve főzzük, majd szűrőn átpasszírozzuk. Még egyszer felforraljuk, 10 perc főzéssel besűrítjük, és félretesszük. Közben a spárgákat másik edényben, forrásban lévő enyhén sós vízben 8 percig főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, kissé kihűtjük, és félbevágjuk. Serpenyőben 2,5 dkg vajat forrósítunk, beledobjuk a spárgákat, néhány perc alatt átforgatjuk, majd mély tálba öntjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a scampikat, megsózzuk, megborsozzuk, visszatesszük a spárgát, meghintjük korianderrel, és azonnal tányérokra adagoljuk. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a maradék vajat a hagymás mártáshoz, és mikor már szép sima, a spárga-scampi keverékre öntjük.
A scampit lazacdarabokkal vagy garnélával is helyettesíthetjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 

Zelleres busapogácsák párolt tavaszi zöldségekkel

IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

60 dkg darált busafilé
2 zsemle
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
2 szál zellerlevél
zsemlemorzsa
őrölt bors, só
a sütéshez 2 dl olaj

a körethez
40 dkg zöldborsó
4 sárgarépa
2,5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
őrölt bors, só

ELKÉSZÍTÉS

A darált busafilét tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a beáztatott, és kinyomkodott zsemléket, a sót, borsot, a zúzott fokhagymát és a vékonyra vágott zellerlevelet. Az egészet jól keverjük össze, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel formázzunk tenyérnyi pogácsákat, és a forró olajban mindkét oldalukat süssük pirosra. A körethez tegyük az olvasztott vajba a vékonyra szeletelt sárgarépát meg a zöldborsót. Pároljuk közepes lángon, és fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel. Ha túlságosan száraz lenne, kevés vizet öntsünk alá. Fontos hogy a zöldségeket ne pároljuk túlságosan puhára.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 

Uborkafelfújt sonkás mártással

IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
HOZZÁVALÓK:

10 dkg póréhagyma (fehér része)
10 dkg burgonya
10 dkg sonka
50 dkg és fél uborka
2 tojás
5 dl tejszín
15 dkg vaj
őrölt bors


A díszítéshez
lazacdarabkák
snidling (apróra vágott)

ELKÉSZÍTÉS

A pórét karikákra, a meghámozott burgonyát kockákra vágjuk, az uborkát megtisztítjuk. A háromféle zöldséget sós vízben 30 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, turmixoljuk, és kihűtjük. Belekeverjük a tojásokat, 2,5 dl tejszínt, sót és borsot. 4 parféformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és forró sütőben, gőzben készre sütjük. A fél uborkát is megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és 3 percig sós vízben forraljuk (blansírozzuk), majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A sonka kétharmadát felkockázzuk, a maradék tejszínnel 3 percig forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és finomra turmixoljuk. A felfújtat a formából kiborítjuk, a krémmel körülöntjük. A kockákra vágott uborkával, a snidlinggel megszórva, lazaccsíkokkal díszítve tálaljuk

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 

Török halfasírt

IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

2 evőkanál fenyőmag
2 evőkanál kapor (apróra vágott)
1 fej vöröshagyma
1 halkocka
25 dkg filézett halhús
1 tojás
12 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál majonéz
1 citrom (reszelt héja)
1 csipetnyi őrölt fahéj
1 csipetnyi őrölt bors
8 salátalevél


ELKÉSZÍTÉS

A fenyőmagot teflonban aranyszínűre pirítjuk, majd tálba szórjuk, és kihűtjük. A halkockát 5 dl vízben feloldjuk, felforraljuk, és beletesszük a halat. 5 percig pároljuk, majd levesszük a hal bőrét, és kiszedjük a gerincét. A filét a fenyőmaghoz adjuk, beletesszük a tojást, 2 evőkanál morzsát, a majonézt, a finomra vágott hagymát, a kaprot, a citromhéjat, a fahéjat, a borsot, és robotgéppel összedolgozzuk. 8 golyót formálunk a masszából, és a maradék morzsában meghempergetjük. Az olajban 3-4 darabonként megsütjük a fasírtokat, majd papírtörlőre szedjük. A salátaleveleket kis tányérokra osztjuk, elrendezzük a golyókat, és kaporral díszítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 

Toszkán saláta

IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

80 dkg burgonya
6 olajos szardella (ajóka)
12,5 dkg (konzerv) aszalt paradicsom
5 bazsalikomlevél
1 kávéskanál (konzerv) kapribogyó
6 apró hagyma
1 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál olaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A burgonyákat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. A szardellákat és a paradicsomokat lecsöpögtetjük, majd nagyobb darabokra, a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A kapribogyókat lecsöpögtetjük. A hagymákat apróra vágjuk. Mély tálban simára keverjük az ecetet, a kaprit, a bazsalikomot, és sóval, borssal fűszerezzük. Folyamatosan keverve hozzáadjuk az olajat. A burgonyát meghámozzuk, langyosra hűtjük, majd felkarikázzuk. A tálba öntjük, belekeverjük a paradicsomot, a szardellát, a hagymát, és óvatosan összeforgatjuk.

Jó tudni
Olajos szárított paradicsom-konzervet szupermarketekben szerezhetünk be.
  • Önmagában vagy grillezett hal mellé is fogyaszthatjuk.
  • Ha a szárított paradicsomok túl kemények lennének, néhány percig főzzük gőzben!
  • Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tonhallal töltött paprika

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
    Tonhallal töltött paprika
    HOZZÁVALÓK:

    4 piros színű paprika
    30 dkg zöldborsó
    2 főtt tojás
    1 kis doboz tonhal (konzerv)
    ételízesítő
    25 dkg majonéz

    A tálaláshoz
    fejes saláta és citrom

    ELKÉSZÍTÉS

    A paprikákat hosszában kettévágjuk, és a magjukat kikaparjuk. Ételízesítővel ízesített vízben a paprikát és a zöldborsót külön-külön blansírozzuk, végül hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögetjük, és kihűtjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, és elmorzsoljuk. 2 evőkanál majonézt a zöldborsóval és a hallal összekeverünk, ezzel a paprikákat megtöltjük. Tetejüket tojáskarikákkal, salátalevelekkel és citromszeletekkel megrakjuk. A maradék majonézt külön kínáljuk.
    Könnyebben emészthető lesz ez az étel, és kevesebb kalóriát tartalmaz, ha majonéz helyett natúr joghurttal készítjük el.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tonhalas-zöldborsós pizza

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    1 (fagyasztott, készen kapható) Margherita pizza
    10-10 dkg pizza mozzarella és (fagyasztott vagy konzerv) zsenge zöldborsó
    20 dkg tonhal (konzerv)
    12 bébi kukorica
    1,5 dl paradicsomszósz
    1 kávéskanál szárított oreganó (szurokfű)
    fél kávéskanál fokhagymapor
    2 evőkanál olívaolaj
    őrölt bors

    a sütéshez, olaj

    ELKÉSZÍTÉS

    A fagyott pizzát kb.15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd olajjal kikent sütőlapra tesszük. A zöldborsót 5 percig enyhén sós, forró vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A tonhalat lecsöpögtetjük, villával összetörjük, de ne legyen nagyon pépes. A bébi kukoricát is lecsöpögtetjük, és kettévágjuk. Összekeverjük a paradicsomszószt, a fokhagymaport, az oreganót, megsózzuk, megborsozzuk, majd a pizzára kenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a kukoricát, a tonhalat és a zöldborsót. Rászórjuk a reszelt mozzarellát, sózzuk, borsozzuk, néhány csepp olívaolajjal megöntözzük, és forró sütőben 10-15 percig sütjük.

    Jó tudni
    Nagyobb áruházakban kapható olyan mozzarella, amely keményebb, reszelhető, mint az előrecsomagolt változata. Rendszerint pizza mozzarellának hívják.
    Ecetes céklasalátát kínálhatunk mellé.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tonhalas-pórés makaróni

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    30 dkg tonhal
    40 dkg makaróni tészta
    20 dkg reszelt ementáli sajt
    4 póréhagyma
    4 dkg vaj
    3 evőkanál olaj
    1,.5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A póréhagymák zöld részének csak egyharmadát használjuk, ezt és a fehér részt vékonyan felkarikázzuk, majd a vaj felében és 1 evőkanál olajban megfuttatjuk. A levessel felöntjük, borssal megszórjuk, és teljesen puhára pároljuk. Amikor kész, pürésítjük. A makarónit lobogó sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, mély tálban elkeverjük a maradék olajjal, és az apró darabkákra vágott vajjal. Végül belekeverjük a kis darabokra szeletelt halat, a pórés krémet és a sajt felét. Jénai tálba öntjük, a maradék sajttal megszórjuk, és grillen készre sütjük.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tonhalas-paradicsomos cannelloni

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    16 canelloni (készen kapható)
    40 dkg tonhal (konzerv)
    1 fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    1 piros paprika
    3 szál újhagyma
    50 dkg ricotta sajt
    1 darabolt paradicsom (konzerv)
    szárított, morzsolt kakukkfű, oreganó, zsálya, friss bazsalikomlevelek
    5 dkg reszelt parmezán sajt
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A leszűrt tonhal olajából néhány evőkanálnyit egy serpenyőbe teszünk, felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát, újhagymát, fokhagymát és a vékonyan felkarikázott paprikát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a ricottát és a tonhalat, megszórjuk a fűszerekkel, megsózzuk, és jól összekeverjük. A cannelloni csöveket megtöltjük a keverékkel, és kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A paradicsomkonzervet egy lábasban felmelegítjük, a tetejére öntjük, megszórjuk finomra vágott friss bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. Reszelt sajtot és kenyeret kínálunk mellé.

    Variáció
    A töltelékbe 5 dkg magozott fekete olajbogyót is tehetünk, ez még inkább mediterrán aromát ad az ételnek.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tonhalas-ananászos rakott

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    2 ananász (karikák, konzerv)
    8 evőkanál majonéz
    2 evőkanál ketchup
    néhány csepp Tabasco szósz
    2 doboz tonhal (konzerv)
    1 evőkanál snidling (apróra vágott)

    ELKÉSZÍTÉS

    A majonézt és a ketchupot néhány csepp Tabascóval habosra keverjük. A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, salátástálba tesszük, és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a snidlinget, a majonézes krémet, és összekeverjük. 1 ananászkarikát tálra teszünk, erre rakunk egy adag szószos tonhalat, ismét ananászkarika következik. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Rögtön tálaljuk.

    Variáció
    Tonhal helyett rákot, snidling helyett korianderlevelet vagy turbolyát is használhatunk. Még különlegesebb lesz a szósz, ha néhány csepp whiskyt adunk hozzá.
    Ropogós szezámmagos kenyérrel a legfinomabb.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tonhalas orsótészta-saláta

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    20 dkg olajos tonhal (konzerv)
    50 dkg orsótészta
    10-10 dkg fekete és zöld olajbogyó
    3-3 evőkanál kapribogyó (konzerv) és citromlé
    1 gerezd fokhagyma
    5 (ajókagyűrű) szardella
    1,25 dl olaj
    2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A tonhalat, az olajbogyókat és a kaprit lecsöpögtetjük. Salátástálba tesszük a halat, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével, majd belekeverjük a petrezselymet, az olajbogyókat, a kaprit, a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott szardellákat, és borssal megszórjuk. Óvatosan összekeverjük. Sós vízben kifőzzük a tésztát (vigyázzunk, ne áztassuk el!), majd hideg vízzel leöblítjük. A halas keverékhez adjuk, átforgatjuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.

    Variáció
    Másféle hallal is készíthetjük, a lényeg, hogy azokat először gőzben pároljuk puhára.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tonhalas leves gerslivel

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    4 evőkanál olaj
    1 kávéskanál köménymag
    1 kávéskanál szemes bors
    1 kávéskanál szárított mentalevél
    20 dkg paradicsompüré
    20 dkg gersli (árpagyöngy)
    25 dkg tőkehal
    25 dkg tonhal
    csipetnyi őrölt kömény
    őrölt bors


    A díszítéshez
    mentalevél

    ELKÉSZÍTÉS

    A hagymát meg a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a köménymagot, a szemes borsot, a mentát, a paradicsompürét, 1 liter vízzel felöntjük, és felforraljuk. Beletesszük a halakat, és az újraforrástól számított 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A halak bőrét lehúzzuk, gerincüket kivesszük, és a halhúst kis darabokra vágjuk. A hallét szitán áttörjük, majd újra felforraljuk, beletesszük a haldarabokat, a gerslit, az őrölt köményt, és kislángon még fél óráig főzzük. Újrafűszerezzük, összekeverjük, és mentával díszítve tálaljuk.
    A köményt csak az utolsó pillanatban őröljük meg borsdarálón, így zamatosabb lesz az étel.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tonhalas krokett

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    25 dkg búzadara
    3 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
    2 dkg vaj
    2 tojás
    1 tojássárgája
    20 dkg tonhal (konzerv)
    pirospaprika
    1 evőkanál menta (apróra vágott)
    zsemlemorzsa
    őrölt bors

    2 evőkanál koriander (apróra vágott)
    olaj, a sütéshez

    A díszítéshez
    korianderlevél

    ELKÉSZÍTÉS

    A búzadarát jénai tálba tesszük, a húslevest ráöntjük, sóval, borssal meghintjük, és lefedve addig főzzük, míg puha lesz, és minden folyadék elpárolog. Villával szétnyomkodjuk, majd a vajjal, 1 tojással, a tojássárgájával, kevés sóval, borssal összekeverjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a mentával, a korianderrel, sóval és borssal összedolgozzuk. A masszából 8 golyót formálunk, ezeket tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Tányérokra rakjuk, és korianderrel megszórjuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

    Variáció
    Tonhal helyett főtt marhahúst vagy bárányhúst is használhatunk.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tonhalas búzasaláta

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    3 citrom (leve)
    20 dkg bulgur (búzatöret)
    20 dkg olajos tonhal (konzerv)
    3 fej vöröshagyma
    2 csokor petrezselyem
    1 csokor friss korianderlevél
    1 csokor mentalevél
    3 paradicsom
    6 evőkanál olaj
    2 gerezd fokhagyma
    25 dkg aprórák
    sült halak fűszerkeverék


    A díszítéshez
    uborkakarikák
    friss mentalevél

    ELKÉSZÍTÉS

    A bulgurt addig mossuk, míg átlátszó, tiszta víz marad utána. 3,5 liter vizet cserépedényben (római tálban) összekeverünk 1 citrom levével, 1 kávéskanál sóval, és beleszórjuk a bulgurt. 30 percig állni hagyjuk, míg minden vizet magába szív, majd szitára öntjük, és minden vizet kinyomunk belőle. A hagymákat megtisztítjuk, a zöld csokrokat megmossuk, majd lecsöpögtetjük, leveleiket külön-külön apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, és húsukat összezúzzuk. A halat felkockázzuk, Delikát Sült Halak fűszerkeverékkel megszórjuk, és 20 percig állni hagyjuk. Salátástálban összekeverjük a bulgurt, az apróra vágott zöldeket, az olajat, a maradék citromlét, a zúzott fokhagymát, a rákokat, a paradicsomot és a halkockákat. 3,5 órára hűtőbe tesszük. Amikor kész, újrafűszerezzük, és ha szükséges, adunk még hozzá kevés citromlét. Uborkakarikákkal és mentalevéllel díszítjük.
    Bulgurt (búzatöretet) bioboltokban, gyógynövényboltokban szerezhetünk be.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tonhalas burger mozzarellával

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    1 mozzarellagolyó
    30 dkg (konzerv) tonhal
    4 evőkanál zsemlemorzsa
    1 gerezd fokhagyma
    10 dkg főtt rizs
    fél dl paradicsompüré
    1 evőkanál finomra vágott snidling
    fél kávéskanál finomra vágott friss kakukkfű
    1 ciabatta kenyér
    8 levél jégsaláta
    őrölt bors

    olaj, a sütéshez

    ELKÉSZÍTÉS

    A mozzarellából négy szeletet vágunk, a tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, a főtt rizst, a paradicsompürét, a snidlinget, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. A masszát négy részre osztjuk, és olajban mindkét oldalukat megsütjük. Négy részre osztjuk, és félbavágjuk a ciabattát, kibéleljük salátalevelekkel, mindegyikbe egy-egy húspogácsát és egy-egy mozzarellaszeletet teszünk.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tollhegytészta tonhallal

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    15-15 dkg tonhal olajban (konzerv) és (konzerv) zöldborsó
    2 ág angol zeller
    5 dkg kapribogyó
    1 fej vöröshagyma
    4 evőkanál olívaolaj
    20 dkg (konzerv) paradicsom
    10 dkg garnélarák
    1 citrom
    1 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál petrezselyem
    30 dkg tollhegy (penne) tészta
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk. A hagymát finomra vágjuk, a zellert felkarikázzuk, és 2 evőkanál olajban 5 percig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és még 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a lecsöpögtetett kapribogyót, garnélarákot, zöldborsót, darabokra tördelt tonhalat, a maradék olajat, a zúzott fokhagymát, a citrom levét, a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítjük. Összeforgatjuk a tésztával, fóliával lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben többször megkeverjük.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     

    Tenger gyümölcseivel töltött palacsinta

    IWIWFacebookTwitterDel.icio.usGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huSatartlapDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    20 dkg liszt
    2 tojás
    2 dl tej
    1 dl száraz fehérbor
    3 dkg vaj


    A töltelékhez
    8 dkg vaj
    1 evőkanál apróra vágott kapor
    pirospaprika
    szerecsendió (reszelt)

    50 dkg főtt tenger gyümölcsei
    2 szál kapor

    ELKÉSZÍTÉS

    Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, apránként a tejet, a bort és csipetnyi sóval ízesítjük. Jól összedolgozzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A vajat megolvasztjuk, és a tésztához adjuk. 5 percig ismét pihentetjük. Közben a töltelékhez az olvasztott vajat simára keverjük a kaporral, a paprikával, a szerecsendióval és sóval megszórjuk. Kiolajozott teflonsütőben 8 palacsintát sütünk, és melegen tartjuk. A tenger gyümölcseit gőzben megforrósítjuk. A palacsintákat tányérokra csúsztatjuk, a fűszeres vajjal megkenjük, a tenger gyümölcseivel megtöltjük, végül feltekerjük, és kaporral díszítjük.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    << Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

    JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
    Rekordhalak
    
    A legjobb kikapcsolódás - Csubák Gábor amur
    Hrubi Zsolt - csuka 16,4 kg-os harcsa - Kotolics András
    menyusok Hrubi Zsolt - csuka
    zig rekordhal
    kedvencem Amur - Orosz Antal
    Időjárás

    Ki olvas minket
    Oldalainkat 83 vendég böngészi
    Látogatottság
    mod_vvisit_counterMa:106
    mod_vvisit_counterTegnap:188
    mod_vvisit_counterEzen a héten:106
    mod_vvisit_counterMúlt héten:1373
    mod_vvisit_counterEbben a hónapban:3792
    mod_vvisit_counterMúlt hónapban:1149
    mod_vvisit_counterÖsszes:891517